Nieuws van de instructiecommissie

Op deze pagina vind je achtergrond en nieuws van de instructiecommissie van Vada-roeien.

De instructiecommissie stelt zich voor

De instructiecommissie stelt zich voor

De instructiecommissie wil het roei- en coachniveau binnen Vada-roeien op een hoger plan brengen. Wie zitten er in deze commissie? Wat is hun aanpak? Hier lees je er meer over.

Roeitechniek

Hier vind je een beschrijving van het haalbeeld zoals de instructiecommissie dat voor ogen heeft (beknopte en uitgebreide versie).

Videovaren

Wil je met je ploeg jullie roeitechniek op video kunnen bekijken + daarover verbeterpunten aangereikt krijgen van je coach en de instructiecommissie?

Videotips

Je kunt ook veel leren door goed te kijken naar toproeiers. Van hen zijn op internet vele filmpjes te vinden.

Interne instructeursopleiding van start!

Op dinsdag 8 november 2016 start onze interne instructeursopleiding. Met maar liefst 18 deelnemers die afkomstig zijn uit Accent, Avanti!, DixMix, Goede vraag, FF, FF3, MsLach, Jeugd, Stoer, 't Taftje, Vargo, Vol, Vroege vogels, Womo, Wouw, Zomo (Hanzo).

Verslag eerste les Interne instructeursopleiding

Verslag eerste les Interne instructeursopleiding

Dinsdagavond 8 november 2016: buiten valt koude regen, binnen luisteren 15 aspirant-basisinstructeurs aandachtig naar de presentatie van Gerdjan en Machiel over de roeitechniek. Doel van deze avond ...

Instructie Roeien: hoe kom je veilig weer uit het water?

Veilig oefenen met omslaan of met een onder water gelopen boot? De instructiecommissie heeft het buitenzwembad De Vrije Slag afgehuurd op dinsdag 6 juni en maandag 4 september 2017 van 17.30 tot 20.00

Verslag eerste instructie-avond

Verslag eerste instructie-avond

Op 15 september 2015 organiseerden wij een instructie-avond over het haalbeeld zoals wij dat voor ogen hebben. De deelnemers reageerden enthousiast: een schot in de roos!

Verslag eerste videomiddag

Op derde kerstdag filmden we 24 roeiers in 8 boten op een onrustige Rijn. Bijna iedereen was aanwezig op de nabespreking in de kantine, een paar avonden later.

Verslag eerste Instructie in zwembad De Vrije Slag

Verslag eerste Instructie in zwembad De Vrije Slag

Hoe te handelen als je omslaat of te water raakt? De deelnemers zeggen: Mocht ik ooit omslaan, dan kan ik met deze instructie en ervaring de situatie beter overzien.

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2018

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april 2018 start er een nieuwe beginnerscursus voor volwassenen. Er is dan de mogelijkheid om in zes weken de beginselen van het roeien te leren. Je kunt je nu al inschrijven voor deze cursus door te mailen naar nieuweleden@vadaroeien.nl.

Download leaflet Nederlandse versie 2017

Download leaflet English version 2017

Agenda
 • 27.09.2017
  Start zaaltraining
 • 10.10.2017 | 19.06
  Kennismakingsavond met roeien
 • 23.10.2017
  Algemene Roeivergadering
 • 28.10.2017
  Pas-sessie roeikleding