Stoer: Speciaal Toegankelijk Roeien

Zo heet voortaan het ploegje WAAG leden die op zaterdag tussen 2 en 4 uur roeit: Speciaal Toegankelijk Roeien. We sluiten hiermee aan bij de traditie van VADA Roeien waar men vooral roeit in ploegen met soms zeer fantastische namen: SLOW, ’t Taftje, Waterjuffers, Womo, Vargo, Wouw, MsLach, Dubbel en Dwars, Effen 3, etc. Naast het roeien organiseren deze ploegen veel andere activiteiten: tochten, jubilea, wandel- en fietstochten, etentjes, etc.

Speciaal sluit aan bij de term van “Special Olympics” ( voor sporters met een verstandelijke beperking) , en bij het principe voor het sporten  van mensen met beperkingen  “gewoon/geintegreerd als het kan en speciaal als het moet”. Toegankelijk roeien is de opvolger van termen als : minder validen roeien, gehandicapten roeien, aangepast roeien.

Toegankelijkheid vereist aanpassingen: aan het materiaal, de roeitechniek, de instructie en coaching, de contributie en consumptieprijzen.  Heel veel maatwerk dus, veel geschipper tussen de “normen”, door de materiaal commissaris, de penningmeesters, de maatjes en coaches en door de organisatie.

Stoer is vooral ook een naam die van toepassing is op onze WAAG roeiers: met veel inzet en moed veroveren ze ook deze tak van sport, ondanks de soms onhandige beperkingen. Samen, want het sociale aspect, het ploeggevoel is ook belangrijk!

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020