Nieuws van de instructiecommissie

Op deze pagina vind je achtergrond en nieuws van de instructiecommissie van Vada-roeien.

De instructiecommissie stelt zich voor

De instructiecommissie stelt zich voor

De instructiecommissie wil het roei- en coachniveau binnen Vada-roeien op een hoger plan brengen. Wie zitten er in deze commissie? Wat is hun aanpak? Hier lees je er meer over.

Onze uitgangspunten

Bij instructie en coaching vinden wij aandacht voor het versnellen van de boot cruciaal.

Roeitechniek

Hier vind je een beschrijving van het haalbeeld zoals de instructiecommissie dat voor ogen heeft (beknopte en uitgebreide versie).

Instructie Roeien: hoe kom je veilig weer uit het water?

Instructie Roeien: hoe kom je veilig weer uit het water?

Veilig oefenen met omslaan of met een onder water gelopen boot? De instructiecommissie heeft het buitenzwembad De Vrije Slag afgehuurd op dinsdagen 4 en 18 juni 2019 aan het einde van de dag

Videotips

Je kunt ook veel leren door goed te kijken naar toproeiers. Van hen zijn op internet vele filmpjes te vinden.

Videovaren

Wil je met je ploeg jullie roeitechniek op video kunnen bekijken + daarover verbeterpunten aangereikt krijgen van je coach en de instructiecommissie?

Instructie-avond Haalbeeld op 24 maart 2019

Instructie-avond Haalbeeld op 24 maart 2019

Op deze avond staat het haalbeeld, zoals wij dat op Vada voor ogen hebben, op het programma. Een herhaling van de instructieavond die we vanaf najaar 2015 aantal malen organiseerden. Met name voor nieuwe leden en (aspirant-)instructeurs.

Verslag eerste instructie-avond

Verslag eerste instructie-avond

Op 15 september 2015 organiseerden wij een instructie-avond over het haalbeeld zoals wij dat voor ogen hebben. De deelnemers reageerden enthousiast: een schot in de roos!

Verslag eerste videomiddag

Op derde kerstdag 2015 filmden we 24 roeiers in 8 boten op een onrustige Rijn. Bijna iedereen was aanwezig op de nabespreking in de kantine, een paar avonden later.

Verslag eerste Instructie in zwembad De Vrije Slag

Verslag eerste Instructie in zwembad De Vrije Slag

Hoe te handelen als je omslaat of te water raakt? De deelnemers zeggen: Mocht ik ooit omslaan, dan kan ik met deze instructie en ervaring de situatie beter overzien.

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020