Videotips

De instructiecommissie wil met videofeedback ploegen en skiffeurs helpen hun roeitechniek te verbeteren. Maar je kunt ook veel leren door goed te kijken naar toproeiers. Van hen zijn op internet vele filmpjes te vinden.

Om dit leren te vergemakkelijken/bevorderen, plaatsen wij hier af en toe een videotip. Dat is een filmpje dat een van de instructiecommissieleden heeft uitgekozen met een korte toelichting erbij. Waarom heeft hij/zij dit filmpje uitgekozen? Waarom vindt hij/zij dit leerzaam? Wat zie je? Waar let je op?

Je ziet soms de bewegingen beter als je een filmpje beeldje voor beeldje afspeelt. Dat kan in YouTube door het beeld stil te zetten met de spatiebalk en vervolgens met de toetsen < (boven de komma) en > (boven de punt) achteruit of vooruit te spoelen. Het zou fijn zijn als je ons kunt laten weten :(1) wat je vindt van de tips en (2) over welk onderwerp je eventueel een tip zou willen zien op de site? We kunnen altijd kijken of we iets kunnen vinden of desnoods iets maken. Dat kan via een mailtje aan: inge-engels@live.nl

Wij wensen je veel kijkplezier.

Februari 2022

Februari 2022

Deze videotip gaat over hoe je kunt oefenen dat je bladen op de goede hoogte in het water staan tijdens de haal, oftewel: ‘hoe diep plaats ik mijn blad/ de bladen’?

Mei 2018

Mei 2018

Videotip over ‘hokken

April 2018

April 2018

Hier dan eindelijk weer een nieuwe videotip. Een gouwe ouwe over "links vóór rechts"

Juni-juli 2017

Juni-juli 2017

2 Croker Oars afspeellijsten

December 2016 - januari 2017

December 2016 - januari 2017

Sculling Technique van Michael King van de Amerikaanse roeibond. Een lange video deze keer maar kijk hem gerust in gedeeltes of ga er met kerst even lekker voor zitten.

November 2016

November 2016

Sinds kort heeft Vada twee RowPerfect3's. Hoe je deze ergometers kunt gebruiken om beter te leren roeien, maakt Carlos Dinares in eenvoudige woorden (wel in het Engels) duidelijk.

Oktober 2016

Oktober 2016

Glover & Stanning in Final Women's Pair - London 2012 Olympics

Augustus/September 2016

Augustus/September 2016

Sinkovic brothers with RP3 Rowing

Juli 2016

Juli 2016

Deze maand een paar filmpjes over de “grip”, oftewel hoe houd je je riem vast?

SPONSORS