Oktober 2016

Beste roeiers,

Vorige maand wezen we jullie op de roeitechniek van de broers Sinkovic, Olympisch kampioenen in de dubbeltwee. Deze maand nog een Olympische twee die niet onvermeld mag blijven: Helen Glover en Heather Stanning.
In 2012 wonnen ze -als eerste Britse vrouwen- goud in de twee zonder; vanaf toen is dit duo tot en met Rio 2016 onverslagen gebleven. The Guardian: “heavens, they made it look easy.” Dat moeten wij natuurlijk ook zien! Vanaf 12:13 zie je ze varen.

Uit deze race lichtte een fan -handig voor ons- illustratieve fragmenten. “Het belangrijkste om tot goed roeien te komen is om zoveel mogelijk te ontspannen en de tijd te nemen voor zowel de aandrijving als de recover.” zegt Jan Klerks en dat kun je in deze filmpjes mooi toegepast zien worden. 

  1. filmfragment body rock: ontspannen armen en bovenlijf bij het opglijden, ontspannen plaatsen en op de benen gaan;
  2. filmfragment core: daarna -hangend aan de armen- de tijd nemen om de kracht van de benen volledig te benutten;
  3. filmfragment hang : daarna pas -nog steeds hangend aan de armen- de rugzwaai inzetten. 

Easy peasy toch?

We wensen jullie veel kijk- én roeiplezier.
Namens de instructiecommissie, groetjes, Yvonne

PS Graag horen we jouw mening over de videotips!

Terug naar de videotips van de instructiecommissie

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020