November 2016

Beste roeivrienden,

Sinds kort heeft Vada twee nieuwe ergometers, het zijn RowPerfects. Andere ergometers dan de meeste van ons gewend zijn. Maar wat zijn het prachtige machines!

Via deze videotip laat ik jullie graag kennis maken met Carlos, mijn nieuwe videovriend. Het lukt Carlos namelijk zo goed om met eenvoudige woorden (wel in het Engels) duidelijk te maken hoe je de RowPerfect kunt gebruiken om beter te leren roeien.

In de eerste video legt hij uit hoe je roeit op de RowPerfect. Het grote verschil met de bekende Concept 2 is dat nu niet alleen het bankje beweegt; ook de machine zelf (het vliegwiel, voetenboord en de handel) kan bewegen over een ijzeren balk. Het gewicht van de machine (6 kg!) ligt laag. Het bankje is een beetje beweeglijk, waardoor je de rompspieren nog meer traint. De beweging op de ergometer lijkt door al deze aspecten nog meer op de beweging die je in de boot maakt. Hierdoor is de nieuwe ergometer een prachtige machine om nog beter te leren roeien. Je kunt je techniek verbeteren en natuurlijk ook je conditie.  

In de tweede video die ik hierbij aanprijs, laat Carlos zien hoe je op de ergometer oefeningen kunt doen om te komen tot een beter ritme.  

De derde video die ik hierbij aanprijs, is die waarbij hij uitlegt hoe (en waarom) je ingebogen klaar zit voor de inpik.  

Hopelijk vinden jullie de uitleg van Carlos ook behulpzaam en gaan jullie ook oefenen op die mooie machines. Op dit moment staan ze bij Argo. Als de ergo ruimte op zolder klaar is, worden ze naar de zolder verplaatst. Elke ergo heeft een tablet waar je heel duidelijk feedback op krijgt te zien hoe je je haal nog verder kunt verbeteren. Ook hier heeft Carlos mooie video's over ;-)

Groet, Hanneke van Everdingen

PS Graag horen we jouw mening over de videotips!

Terug naar de videotips van de instructiecommissie

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020