April 2018

Krab je de bovenkant van je rechterhand wel eens open? Dat is verleden tijd als je je handen houdt zoals de ‘professionals’ het doen!

Hier een paar mooie ‘stills’ van ‘links-vóór-rechts' uit de videotip van deze maand:

De Sinkovich broertjes (meermaals medailles op WK en OS) roeien op mooie meren in Kroatie. Dit filmpje is van voor de WK 2015 (en dus na de WK in Amsterdam in 2014, waar ze een wereld-best-tijd van onder de 6.00 minuten realiseerden op de Bosbaan!).

Als je er nog niet genoeg van hebt kun je ook even kijken van 7.56 tot 9.04 in de volgende film, deel 8 “Tranquility” uit: 'SCHOOL FOR SCULLING' (uit Australië): 
De coach: 

  • ‘At all levels of sculling, technique is vital’
  • ‘So, a variety of exercises is important’, waaronder de ‘two-finger taps’, de plaatsingsoefening met één vinger per paaltje.
  • Zie ook het ‘links vóór rechts' hierbij.
  • En zie hoe makkelijk ze met ongedraaid blad roeien qua ruimte in het deel van het filmpje na de ‘two finger taps’. Ze staan hoog genoeg daarvoor! 

Wouter Wolters

Terug naar de videotips van de instructiecommissie

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020