Verslag eerste Instructie in zwembad De Vrije Slag

De instructiecommissie heeft zichzelf ook ten doel gesteld dat iedere roeier bij Vada weet hoe te handelen bij omslaan. Want iedere roeier kan omslaan of te water raken.
Daarom organiseerden we voor alle Vada-roeiers de instructie Omslaan en weer in de boot klimmen in het buitenzwembad De Vrije Slag in Bennekom op dinsdag 7 juni 2016 van 19.30 tot 21.15. In het verwarmde, rustige en schone zwembad oefent het net iets makkelijker dan in de jachthaven.

Er meldden zich elf roeiers aan. De verwachting van een van hen: “enigszins wennen aan de schrik na het omslaan en dan beseffen wat te doen. Ik heb te weinig kracht om uit het water op / laat staan in de boot te klimmen. Dat is zeker, het zal dus betekenen met de boot naar de kant zwemmen. Ik ben al eens omgeslagen, vlakbij het vlot waar je nog kunt staan. Maar wat als je middenop het water bent? Kijken naar anderen vind ik ook prima, heel leerzaam.

We begonnen met een centrale uitleg + demonstratie (omslaan, boot omkeren, op boot wegpeddelen, in de boot klimmen). Daarna oefenden we in drie groepen. We gebruikten drie afgeschreven jeugdskiffjes (boten lijden natuurlijk wel onder dit soort activiteiten). Tussendoor was er thee/koffie en cake.

De reacties van de deelnemers waren positief:

  • Was fijn om een keer te doen! Om de grenzen van wat wel en wat niet kan te weten! Invulling was naar ieders individuele wens en er was voldoende ruimte om je eigen 'dingetje' te oefenen! Voor mij zeer geslaagd!
  • Ik heb het als heel nuttig ervaren om gecontroleerd en dus veilig, om te slaan. Nu weet ik wat mijn mogelijkheden en grenzen zijn. Dat geeft rust. Mocht ik ooit omslaan, kan ik met de ervaring van gisteravond de situatie beter overzien.
  • Complimenten voor de manier waarop jullie het hebben aangepakt.
  • Naast deze inhoudelijke zaken vond ik het ook erg leuk om mede-roeiers/sters buiten de reguliere ploegen nader te ontmoeten.
  • Graag herhalen!
  • Zou je er reclame voor maken bij andere Vada-roeiers? Zeker!

Zie ook de videotip van juni 2016 over dit onderwerp

Terug naar Nieuws van de instructiecommissie

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020