Instructie Roeien: hoe kom je veilig weer uit het water?

Beste roeiers,

de instructiecommissie heeft het buitenzwembad De Vrije Slag afgehuurd op dinsdag 4 en 18 juni 2019 aan het einde van dag/begin van de avond met twee specifieke doelen:

  1. onzeker of angstig door het idee dat je kunt omslaan of dat de boot vol water loopt? We bevorderen graag het vertrouwen in eigen kunnen. Wat gebeurt er als je omslaat? Wat gebeurt er als de boot vol water loopt? En wat doe je dan? Kun je nog zwemmen met kleren aan? Kun je zwemmen met een reddingsvest om? Je ervaart en oefent onder leiding van een instructeur.
  2. iedere skiffeur slaat wel eens om. Klim je weer in de skiff? In het verwarmde, rustige en schone zwembad oefent het net iets makkelijker dan in de jachthaven. Je krijgt aanwijzingen van een instructeur. 

We organiseerden deze instructie ook al in juni+september 2016 en juni+september 2017 en juni 2018. Je vindt hier een verslagje + reacties van deelnemers.

NB Je hoeft dus niet per se te skiffen om aan deze oefensessie mee te mogen doen. Mensen die alleen willen proberen of ze met kleren aan en/of reddingsvest om een stuk kunnen zwemmen zijn van harte uitgenodigd.

Deze filmpjes zijn instructief:

We hebben plek voor 18 personen qua skiffjes. We werken in groepjes. Je oefent zelf maar je leert ook door te kijken hoe anderen het doen.
De kosten zijn € 7,50 p.p. (of minder als de opkomst groter dan 11 deelnemers is).

Je kunt je opgeven via onderstaand formulier.
Voor de sessie van 4 juni 2019 kan dit tot uiterlijk woensdag 29 mei 2019. Graag z.s.m. aanmelden want dan weten we of het nodig is om een tweede sessie op 18 juni 2019 te organiseren.
Update 5 mei 2019: inmiddels hebben 18 personen zich aangemeld voor 4 juni. Daarom organiseren we een tweede sessie op 18 juni 2019. Opgeven voor 4 juni kan dus niet meer, wel voor 18 juni.

NB Graag vermelden wat je van deze instructie in het zwembad verwacht, dan kunnen we daar rekening mee houden.

We hopen op een grote opkomst!

Namens de instructiecommissie, Yvonne (instructie@vada-roeien.nl).

Naar Nieuws van de instructiecommissie

Ik geef me op voor instructie in het zwembad De Vrije Slag, Langschoterweg 7, 6721 MR Bennekom (klik hier voor Google maps).

Naam:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Ik geef mij op voor: VOLGEBOEKT dinsdagavond 4 juni 2019
 dinsdagavond 18 juni 2019*
Van deze instructie in het zwembad verwacht ik het volgende:*
 
SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020