Reanimatie en gebruik A.E.D.

Plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis treft 300 Nederlanders per week. In de sport kan zo’n incident ook optreden. Dat is de reden voor VADA geweest om een apparaat aan te schaffen: een zgn. Automatische Externe Defibrilator (A.E.D.). Daarmee wordt de overlevingskans bij dergelijke incidenten vergroot.

Een aantal leden hebben een training gevolgd om dit apparaat te kunnen bedienen, zodat hij/zij als hulpverlener kan optreden in het geval iemand op VADA een hartstilstand zou krijgen.

Het apparaat betreft een Lifepack Defibrilator van de firma Medtronic. Voor de bediening van dit apparaat is een instructiefilm ter beschikking gesteld. Die kunt u hier bekijken.

Belangrijkste deel van de instructiefilm, 5 minuten, 35 Mb.

Klik hier >>>

Gehele instructiefilm, 9 minuten, 52 Mb.

Klik hier >>>

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020