Oranje hesjes vergroten zichtbaarheid van roeiboten

Rijkswaterstaat heeft aan de roeiverenigingen die op de IJssel, de Rijn, de Lek en in Twente varen een aantal oranje veiligheidshesjes ter beschikking gesteld. Afgesproken is dat de roeiverenigingen bevorderen dat deze door de boegroeiers van alle roeiboten worden gedragen, zodat met name de beroepsvaart en ook de recreatievaart tijdig kan zien dat er roeiers op het water zijn en daarmee rekening kan houden.

Vooral bij donker weer vallen deze hesjes veel meer op dan onze witte shirts en rode truien. De hesjes hangen aan haken bij de ingang van de loods. Iedere boegroeier doet een hesje aan voor hij vertrekt en hangt het na afloop van het roeien weer terug.

SPONSORS

Beginnerscursus VADA Roeien 2020

Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een 'kick' als je met je boot soepel door het water glijdt. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je ervaren. In april-mei 2020 is de jaarlijkse beginnerscursus om nieuwe leden te werven en op te leiden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Je kunt je tot uiterlijk 27 maart 2020 inschrijven voor deze cursus door te mailen naar beginnerscursus@vadaroeien.nl.

Download folder 2020